Features

Φρέσκα 1/2024!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
1 Φεβ 2024

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο φρέσκες κυκλοφορίες που ακούσαμε πρόσφατα. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Φρέσκα 1/2024!

Ας αφήσουμε στην μουσική να αναλάβει να μας κάνει να νιώσουμε και να απολαύσουμε μερικές στιγμές αυτής της καταπιεσμένης και με το ζόρι άθλιας ζωής. Ας ελπίσουμε σε παγκόσμια ειρήνη και σε ένα κόσμο με λιγότερη πείνα και αρρώστιες. Μακάρι οι άνθρωποι στην Γάζα να μπορούσαν απλά να ακούν μουσική και όχι βόμβες και ουρλιαχτά πόνου και σπαραγμού. Εκτός των παρακάτω, ακούστε και το SLIFT - Ilion

Mary Halvorson

Mary Halvorson - Cloudward
[Nonesuch Records]
Avant-Garde Jazz, Chamber Jazz

Με το σεξέτο αυτοσχεδιασμένων ονόματι Amaryllis (μιας και δούλεψαν μαζί και στον ομώνυμο δίσκο του 2022), δηλαδή την Patricia Brennan (βιμπράφωνο), τον Nick Dunston (μπάσο), τον Tomas Fujiwara (τύμπανα), τον Jacob Garchik (τρομπόνι) και τον Adam O'Farrill (τρομπέτα), το συγκρότημα δημιουργεί ένα πυκνό ήχο γύρω από την κιθάρα της Halvorson, ευκίνητα, αλλά και σιωπηλά.

Bandcamp

thesmile-wallofeyes

The Smile - Wall of Eyes

[XL Recordings]

Art Rock, Post-Rock, Neo-Psychedelia, Math Rock

Είναι ακόμα πιο κοντά στην επίσημη μουσική συνέχεια των Radiohead. Thom Yorke, Jonny Greenwood και Tom Skinner στο δεύτερο άλμπουμ αυτού του project παρουσιάζουν μερικά υπέροχα εξαιρετικά κομμάτια. Καταπληκτικοί μουσικοί με καταπληκτική μουσική. Συγκινητικά όμορφο.

Bandcamp

this celestial

This Celestial Engine - This Celestial Engine

[Discus]

Ambient, Free Improv, Fusion Jazz, Experimental Rock

H μπάντα του πληκτρά Roy Powell (Naked Truth), του μπασίστα Dave Sturt και του ντράμερ Ted Parsons (ναι ντε αυτός από Godflesh και Jesu) βρέθηκε στο Όσλο και έφτιαξε ήχους μέσα από έναν ανεπανάληπτο πειραματισμό. Οι ίδιοι το λένε experimental ambient avant jazz-rock improvisation και δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Τρομερό, διαστημικό, ταξιδάκι.

Bandcamp

Omar

Omar Rodriguez-López - Is It The Clouds?
[Clouds Hill]
Art Pop, Indie Rock, Prog Rock

Το τι έχει καταφέρει με At The Drive-In και The Mars Volta είναι λίγο πολύ γνωστά. Το τι καταφέρνει μετά από 50 και βάλε, αρκετά αμφιλεγόμενες σόλο κυκλοφορίες είναι απορίας άξιο. Αυτός εδώ ο δίσκος όμως, κάτω από μισή ώρα σε διάρκεια, έχει κάτι ζεστό, κάτι όμορφο, κάτι μελωδικό, κάτι φρέσκο.

Bandcamp

david bixler

David Bixler - The Langston Hughes Project Vol. 1
[Tiger Turn]
Post-Bop, Chamber Jazz

Ο άλτο σαξοφωνίστας κάνει ένα αφιέρωμα στον ποιητή/μουσικό Λάνγκστον Χιου σε αυτή τη συλλογή πρωτότυπων κομματιών που έχουν ας το πουμε επηρεαστεί από ποιήματα του. Το υλικό αποτελείται από ένα κομμάτι διάρκειας 40 λεπτών και επιπλέον 4 μελωδικών έργων. Μαζί με τα πνευστά και το πιάνο (jazz quintet), εχουμε και βιολιά, βιόλα και τσέλο (string quartet).

Spotify

RELATED